Bir önceki yazıda bahsettiğimiz, videoda izlediğiniz ve tüm ülkenin ismini merak ettiği kardeşimizin ismi; Dilek Özçelik. Kendisi Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesinde İngilizce Bölümü öğrencisi ve lenf kanseri..
Türkiye onu yürekleri burkan ErdoÄŸan Bayraktar ile cami avlusunda geçen diyalog sayesinde tanıdı ve gözyaÅŸlarına boÄŸuldu. Edirne’de yaÅŸayan Dilek ÖZÇELİK kanser tedavisinde kullanılan ve temin edilmesi oldukça güç olan ilaçları konusunda Bakan Bey’den yardım istedi ancak genç kız hiç beklemediÄŸi bir tepkiyle karşılaÅŸtı ve gözyaÅŸlarına hakim olamadı. Bakan Bayraktar genç kızın eline 300 Lira para tutuÅŸturdu ve genç kız “ben dilenci deÄŸilim” diyerek bu parayı iade etti.
Kanser hastası kız konuya ÅŸu ÅŸekilde açıklık getirdi: ” Dün bakanımızı görünce kendisinden yardım talebinden bulunmak istedim. Fakat kendisi beni yanlış anladı. Yani ben ilaç deyince kendisi para teklifinde bulundu fakat hani şöyle birÅŸey, büyük ihtimal yanlış anladı ya da öyle olduÄŸunu umuyorum bilmiyorum. Demek istediÄŸim beklemediÄŸim bir hareketle karşılaÅŸtım. Haliyle üzüldüm. İhtiyacım olan para deÄŸildi. Para, malesef evet ilaçlarıma ulaÅŸabilmem konusunda bir araçtı. Fakat benim kendisinden istediÄŸim para deÄŸildi. Çünkü ilaçlar Türkiye’ye giremiyor yani girebiliyor ama şöyle bir ÅŸey bunu ben ve ailem bu bizi aÅŸan bir durum olduÄŸu için zorluk çekiyorduk bu zorluÄŸu da hani yani Bakanımızın yardımıyla gidermeye çalıştım fakat istediÄŸim sonucu elde edemedim.  Ne deyim bu saatten sonra artık herkes için bir adım atılır. YapabileceÄŸim diyebileceÄŸim pekte fazla birÅŸey yok artık”
EdindiÄŸimiz son bilgilere göre Dilek’in tedavisine baÅŸlandı ve bütün ilaçları temin edildi. Kendisi gördüğümüz kadarı ile güçlü birisi, kanseri yenebilecek potansiyele sahip. Tüm Türkiyenin ettiÄŸi dualar da onunla.. Umarız hastalığını atlatabilir..